child porn bonusu veren HD siteler milf bonusu siteleri deneme Free Sex Bonusu Veren HD Siteler

Erkeklerde daha sık görülüyor! ‘Haftada 2 kez bakla tüketilmeli’

YUTMA SIKLIĞINDA AZALMA BELİRTİLER ARASINDA

Parkinson hastalığının hareketlerde yavaşlamayla giden nörolojik bir hastalık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sultan Tarlacı, “Göz kırpmada yavaşlama, yutma sıklığında azalma, bağırsak hareketinde yavaşlama, düşünce akışında yavaşlama olarak belirtileri görülebiliyor. Parkinson hastalığı çoğu hastada tek taraflı elde titreme olarak başlıyor. Parkinson vücudun sistemini etkileyen bir hastalık” diye konuştu.

GENÇLERDE GÖRÜLÜYOR MU?

Parkinson hastalığı kişinin genetiğinde var ise 25-40 yaşlarında da görülebildiğini vurgulayan Prof. Dr. Sultan Tarlacı, Parkinson hastalığı için her yıl 2-3 tane gen bulunduğunu, şu an sayısı 27’e varan parkin genin olduğunu anlattı. Prof. Dr. Sultan Tarlacı, “Bu genler kişide var ise genetik olarak taşınabiliyor” dedi.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ

Kök hücre tedavisinin 1960’dan beri Parkinsonlu hastalarda denendiğini dile getiren Prof. Dr. Sultan Tarlacı, “Kök hücrenin geçici bir etkiye sahip olduğu izlenilmiştir. Günümüz açısından değerlendirince şu anda onaylanmış bir kök hücre tedavisi yoktur” diye konuştu.

LİFLİ GIDALAR, YOĞURT VE BAKLA TÜKETİLMELİ

Parkinson hareketleri yavaşlatan bir hastalık olsa da sistemik bir hastalık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sultan Tarlacı, “Parkinson hastalarının özellikle beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Parkinson hastalarında kabızlık sıkça görülür çünkü bağırsakları yavaşlatıyor. O yüzden lifli gıdalar tüketilmeli, kemikleri de sert tutmak için yoğurt yenilmeli. Haftada iki kere bakla tüketilmesi olumlu etki oluşturur ama ilaç yerine geçmez” dedi.

KAHVE TÜKETİMİ RİSKİ AZALTIYOR

Parkinson hastalığına erkeklerde kadınlara göre daha çok rastlandığını da belirten Prof. Dr. Sultan Tarlacı, “Başlangıçta tek elde titreme ile başlar. Bu titreme dışardan görülerek anlaşılıyor, elde titreme başladıktan bir iki yıl sonra hastanın hareketlerinde yavaşlama, oturup kalkarken yavaşlık, kolları sallamama daha ilerleyen zamanlarda günlük faaliyetlerin de dışarıya bağlılık halini alabiliyor. Kahve tüketimi Parkinson riskini azaltıyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir